Ce beneficii au muschii si lichenii stabilizati?

Ce beneficii au muschii si lichenii stabilizati?

Peretii vegetali cu muschi si licheni stabilizati pot sa transforme design-ul unei incaperi in ceva uimitor.
Cu un aspect de neegalat, combina atemporalitatea naturii cu tehnologia si cu designul de ultimă ora.
Dar stiati ca peretii vegetali cu muschi si licheni stabilizati au si numeroase beneficii incredibile, dovedite stiintific?

In acest articol vom arunca o privire mai atenta asupra unora dintre aceste beneficii impresionante si veti ajunge sa vedeti ca peretii vegetali cu muschi si licheni stabilizati sunt mai mult decât o simplă decoratiune atractiva pentru casa sau biroul dumneavoastra.

Licheni

1. Calitatea aerului este imbunatatita

Muschii si lichenii stabilizati sunt deosebit de buni în combaterea poluării aerului. Particulele poluante din aer se agata de suprafața lichenilor si, în timp ce aceste particule raman blocate pe suprafata lor, bacteriile îi transformă în biomasa plantei. Asadar, un perete vegetal cu muschi sau licheni stabilizati în apropiere va poate ajuta sa beneficiati de un aer mai curat.

 

2. Productivitate sporita

Cercetătorii de la Universitatea Texas A&M din Statele Unite au examinat corelațiile dintre plante și sporirea productivitatii la locul de muncă. Au creat trei spații de lucru diferite: unul cu flori și plante, unul cu o sculptură și o zonă fără ornamente decorative.

După ce participanții la cercetare lucrează în toate cele trei medii, au descoperit că atât bărbații, cât și femeile au demonstrat o gândire mai inovatoare și au rezolvat mai multe probleme în timp ce lucrau în spațiul care includea flori și plante.

 

3. Mai puțin stres

Un alt studiu realizat de Dr. Virginia Lohr de la Universitatea de Stat din Washington a măsurat nivelul de stres al angajatilor de pe diferite posrturi. Ea a descoperit că participanții care lucrau în medii cu plante erau cu 12% mai puțin stresați decât participanții care lucrau la posturi de lucru fără plante.

Studiul Dr. Lohr nu este singurul studiu care a arătat rezultate similare. În repetate rânduri, cercetătorii constată că prezența plantelor la locurile de muncă scade stresul general în rândul angajaților. Asadar un perete vegetal cu muschi si licheni stailizati, pe langa faptul ca sporeste productivitatea ajuta si la scaderea nivelului de stres al angajatilor.

 

4. Reducerea prafului din aer

Deoarece mușchiul este colonizat de bacterii care subzistă prin descompunerea substanțelor organice, poate reduce eficient praful din aer. Praful din aer poate conține o varietate de contaminanți potențial periculoși, cum ar fi aerosoli de la agenți de curățare, particule de fum, praf chimic si mucegaiuri.

Introducerea decoratiunilor cu muschi si licheni stabilizati într-o incapere vă ajută să diminuati cantitatea de particule de praf din aer. Componentele anorganice, solubile ale prafului din aer sunt absorbite și metabolizate, fiind eliminate eficient din aer.
 


 

5. Reducerea zgomotului

Vegetația blochează în mod natural sunetele de înaltă frecvență, în timp ce structura de susținere diminuează zgomotele de joasă frecvență. Unele studii au arătat că plantele pot reduce zgomotele ambientale din birouri cu până la 5 decibeli.

 

6. Piele mai sănătoasă

Se știe că prezența plantelor în spațiile de locuit și de lucru reduce pielea uscată. Pielea hidratată nu numai că ne ajută să arătăm mai sănătoși și să evităm ridurile, dar ajută și in grabirea vindecarii anumitor rani. 

 

7. Consum mai mic de energie

Un proces cunoscut sub numele de „evapotranspirație” face posibil ca zonele din apropierea pereților vegetali cu mușchi si licheni să fie mai răcoroase în lunile de vară. În timpul iernii acesti pereții vegetali cu mușchi si licheni oferă un strat suplimentar de izolație zonelor interioare, iar acest lucru reduce și costurile de încălzire. Prin evapotranspirație, apa își face drum prin mușchi și apoi este evaporată în atmosfera înconjurătoare. În esență, aduci ciclul apei în interior, unde poate oferi tot felul de beneficii sănătoase celor suficient de norocoși să se bucure de ele.


 

8. Niveluri de umiditate stabilizate

Mușchii si lichenii pot ajuta la stabilizarea nivelului de umiditate într-o cameră și la menținerea nivelurilor de umiditate relativă între 40 și 60%. Acesta este unul dintre cele mai interesante și mai benefice atribute ale mușchiului - că poate absorbi umiditatea din aer atunci când umiditatea este ridicată și apoi o eliberează înapoi în aer când umiditatea este scăzută.

Cum este acest lucru benefic pentru oameni? Studiile au arătat că virusurile precum virusul gripal au cea mai mare probabilitate de răspândire atunci când umiditatea scade sub 10 grame/metru cub. Prin urmare, în perioadele cu umiditate scăzută ale anului, pereții vegetali cu mușchi si licheni stabilizati vă pot ajuta să mentineti un nivel de umiditate care nu favorizează răspândirea bolilor.
 

9. Niveluri reduse de dioxid de carbon

Noi, ca oameni, inspiram oxigen și expirăm dioxid de carbon, iar plantele absorb dioxidul de carbon și eliberează oxigen. Pereții vegetali cu mușchi si licheni ajută la menținerea acestui parteneriat natural chiar și atunci când vă aflați în interior sau într-un cadru urban.

 

10. Nivel crescut de concentrare

Beneficiile științifice ale pereților cu mușchi si licheni sunt destul de interesante. De la beneficii psihologice, cum ar fi mai puțin stres și productivitate îmbunătățită, până la beneficii financiare precum costuri mai mici la energie, pereții cu mușchi si licheni au multe de oferit. Acestia pot îmbunătăți calitatea aerului și pot ajuta la stabilizarea umidității din interiorul incaperii in care sunt amplasati.

Decoratiunile noastre cu muschi si licheni stabilizati sunt la fel de benefice pentru sănătatea dumneavoastră, pe cat sunt de frumose la vedere. Pentru a afla mai multe despre peretii cu mușchi si licheni stabilizati ne puteti contacta la contact@mossy.ro
Vom fi bucuroși să vă răspundem la întrebări.

 

 

 

 

 

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!